ACCO amb la “Mocadorà”

Vine a Oliva i celebra amb nosaltres Sant Donís amb la “Mocadorà”!! Des de demà fins al 8 d’octubre compra en qualsevol comerç associat i participa en el sorteig de 15 mocadoraes.

Les nostres pastisseries associades: Blat i Sucre, Sant Vicent i Sanchis, elaboraran 15 mocadoraes per a sortejar entre els nostres clients.

ACCO Oliva, Sant Dionís

ACCO vol recuperar esta tradició tan guapeta i tan nostra i donar-la a coneixer als nostres clients.

Un poc d’història:

Segons diu la llegenda romántica, els massapans representen els fruits de l’horta valenciana que els valencians van oferir a Jaume I i a la reina Na Violant d’Hongria el 9 d’Octubre del 1238, quan van entrar a València després de la conquesta.

A partir del segle XIX els dolços s’embolicaven en un mocador afegit. Amb el temps, va formar part imprescindible del regal, i va donar nom a la festivitat. Per aquesta tradició, molts valencians consideren que Sant Dionís és el Dia dels Enamorats valencians.

La mocadorà es regalarà el 9 d’Octubre, dia de la Comunitat i dia de Sant Dionís. La tradició és que els hòmes regalen a les seues parelles un mocador per al coll que embolica uns dolços de massapà cru, de diferents formes i colors i és tradició que les dones conserven tots els mocadors que la seua parella els ha regalat, any rere any, des que van començar a festejar.

El sorteig entre tots els clients que realitzen les seues compres en esta campanya es realitzarà el dijous dia 8 d’octubre a les 14:00 h. en el Mercat Municipal.

Compartir este article

Related Posts